Rascasse F1 Blog

Red Bullshit

2016. május 05. 20:56 - CheTamás

Ami Daniil Kvyattal ma történt, aljas, undorító és világbajnok, hovatovább profi csapattól méltatlan húzás volt.

A vak is láthatja, hogy a mai sztorinak a lehető legkevesebb köze van magához az alanyhoz. Csapata, mit csapata, nevelőegyesülete már nem először bizonyítja, hogy bárkit lecserél, akinél állítólag van jobb, bár erre eddig csak a junior-alakulatnál került sor. Emlékezzünk csak Jaime Alguersuarira vagy Jean-Éric Vergne-re. Emlékszik még rájuk valaki? Utóbbira talán még igen.

(Forrás: unimedia.info)

Tovább
17 komment

Az új Stirling Moss vagy több annál?

2016. április 19. 21:37 - CheTamás

Az ember hajlamos könnyen megszokni a jót. Az új gumiszabályról hamar kiderült, hogy nagyon is működik, tehát már nem is okoz akkora sokkot, mint két hete, csak simán örülünk neki. Nico Rosberg pedig domináns ugyan, mégis benne lehet egyfajta "szegénylegény" háttér, ami miatt talán megbocsátunk neki. Megbocsátunk neki?

 

(Forrás: f1fanatic.co.uk)

Tovább
1 komment

We miss you Mika!

2016. április 13. 21:03 - CheTamás

Régóta érlelődik bennem ez a poszt, ami az első és egyetlen kimondott kedvenc Formula-1-es pilótámról szól, akinek tényleg szurkoltam. 1999 óta követem a sportágat, a nagy Schumacher-Häkkinen párharc közepétől. Úgy alakult, hogy nem álltam be a népes Schumi-táborba, helyette a Repülő Finnt favorizáltam.

Tovább
Szólj hozzá!

Gumiszabály, imádunk!

2016. április 03. 22:03 - CheTamás

Az előző, ausztrál futamról szóló cikkem végén feltettem a kérdést: kinek van még kedve morogni? És most? „Jó a szezon eddig, a rohadt életbe!” Ez volt a reakcióm az első kör végén és a villanyfényes Bahreini Nagydíj végig tartotta is magát ehhez.

(Forrás: gettyimages.nl)

Tovább
4 komment

Nem halva született, gyermekágyi halált halt!

2016. március 19. 08:55 - CheTamás

Egyperces az új kvalifikációs rendszerről

Az új kvalifikációs rendszer elbukott. De! A bukás nem volt előre predesztinálva, mert az alapgondolatban véleményem szerint van (volt?) fantázia. 

Ami teljesen kinyírta az új rendszert, az a mai Forma-1 struktúrája, ez a bizonyos "hozzuk ki a legtöbbet a legkevesebből" hozzáállás. Ha ebből a formulából ki akarják hozni azt, ami egyébként benne lenne (értsd: a rizikófaktort MINDEN versenyzőnek), csak meg kéne emelni a mezőny jelenleg nagyban korlátozott eszközeit. Több, csak időmérőre használandó, akár speciális kvalifikációs gumigarnitúra kell. Harminc éve a széthajtott turbók alaktrészeit (persze ezek anyagi értékét is) lelkiismeret-furdalás nélkül dobták a kukába minden időmérő edzés után. Ma, 2016-ban az "edzésmotor" szót leírni is hülyeség. Változnak az idők...

Forrás: f1network.net

Tovább
1 komment

Forma-1 2016 Szezonelőzetes

2016. március 14. 12:54 - CheTamás

A hétvégén kezdetét veszi a Forma-1 2016-os szezonja Melbourne-ben. A spanyolországi tesztnapok szokás szerint számos kérdést vetnek fel. Kitart-e a címvédő Mercedes brutális magabiztossága? Közelít-e a Ferrari? Szűkíteni tudja-e a Williams vagy a Red Bull, illetve a többi ígéretes középcsapat a szakadékot a fenti két istálló mögött? Javul-e a McLaren? Megszeretjük-e az új időmérő rendszert? Hány éves a kapitány? És egyáltalán: ki lesz a világbajnok?

(Forrás: skysports.com)

Tovább
Szólj hozzá!

Bernie

2016. február 24. 10:53 - CheTamás

Bernie Ecclestone nem az újságírók legjobb barátja, de amikor nyilatkozik, szereti hergelni a médiát. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Ecclestone szerint a sportág jelenleg rég látott mélységekben van. A mezőnyt erősítő csapatok is kaptak az ekéből, Mr. E. úgy látja, az itt megforduló arcoknak nem érdeke az összhang, az együttműködés, és simán képtelenek hosszútávra tervezni.

(Forrás: f1fanzone.mx)

Tovább
2 komment

Alonso éve (2.rész)

2015. december 30. 11:29 - CheTamás

avagy egy kétszeres világbajnok küzdelme két versenyképtelen autóban

Fél évvel ezelőtt a Rascasse blog nyitóposztjában Fernando Alonso katasztrofális szezonjának első felét elemeztem, illetve hasonlítottam össze debütáló évével. Megígértem, hogy év végén jön a második rész és még idén van, tehát lássuk:

(Forrás: mostreliablecarbrands.com  Figyelitek a domaint??)

Tovább
1 komment