Rascasse F1 Blog

Hogy van a kedves Hogyishívják?

2015. június 26. 12:36 - CheTamás

Mai összeállításomban egy olyan statisztikával foglalkozom, amivel eddig kevesen: vajon milyen formában szerepeltek volna a képernyőn a Forma-1 versenyzői, ha teljes nevüket használják?

 

Kezdjük egy álhírrel: még a Schumacher testvéreket sem hagyták ki a névmizériából. 1998-at írunk, Michael éppen elveszíti a bajnokságot Mika Häkkinennel szemben, Ralf pedig Eddie Jordan csapatában bontogatja szárnyait, amikor az algériai El-Moudjahid napilapban megjeleneik egy cikk arról, hogy a testvérpár nem is német! A cikk szerint mindketten algír apától és német anyától származnak és egy Blida nevű városban születtek Farouk (ez Michael) és Hassan (Ralf) Mahmoud néven. Az egészből végül semmi sem lett, nekünk pedig elég megnézni az édesapa, Rolf arcát, hogy lássuk a hasonlóságokat.

Forrás: apkxda.com

 

 

A franciákra jellemző, hogy rengeteg keresztnévvel látják el a gyerekeket, így találkozhattunk volna a képernyőkön Alain Marie Pascal Prost, Didier Joseph-Louis Pironi, Patrick André Eugéne Joseph Depailler, a meglehetősen dallamos Jean-Pierre Jacques Jarier (J.J. Lehto nyomán J.J.J.), vagy Jean-Pierre Maurice Georges Beltoise nevével; és az isten segítse meg azt, aki megkülönbözteti Jacques Joseph Charles Villeneuve-öt Joseph Gilles Henri Villeneuve-től. 

Forrás: yariasha.com

 

 

Forrás: bbc.co.uk

Tőlük a britek sem maradnak el, őket erősíti Nigel Ernest James Mansell, Hugh Peter Martin Donnelly, Damon Graham Devereux Hill, Jenson Alexander Lyons Button, Lewis Carl Davidson Hamilton, James Simon Wallis Hunt, Stanley Michael "Mike The Bike" Bailey Hailwood vagy Richard James David Attwood. Itt a kakukktojás a svéd Stefan Nils Edwin Johansson.

 

A soknevűek táborában előkelő helyen szerepelnek a latin(-amerikai) versenyzők is, úgymint a portugál  José Pedro Mourão Lamy Viçoso és Tiago Vagaroso da Costa Monteiro, a brazil Tarso Anibal Santana Márques, Antonio Reginaldo Pizzonia Júnior, Nelson (Nelsinho) Ángelo Tamsma Piquet Souto Maior, és most tessék figyelni: Enrique Antônio Langue e Silvério de Bernoldi.

Forrás: motorsport.com

 

 

 Feltűnő lehet, hogy a brazilok közül néhányan elég vicces középső névvel rendelkeznek, többek között Roberto Pupo Moreno, Luciano Pucci Burti, Bruno Senna Lallí vagy Lucas Tucci Di Grassi.

 

Sokan az anyakönyvezett nevük helyett becenévvel szerepeltek a Forma-1-ben, így lett Keijo Erik Rosbergből KekeJohannesből Jan Lammers, Edmundból Eddie Irvine, Giuseppéből Beppe Gabbiani, Albertóból Johnny Cecotto, John Arthurból Jack Brabham, John Youngból Jackie Stewart, Robertből pedig Bobby Rahal, de a mindmáig egyetlen női pontszerző Lella Lombardi is Maria Grazia névvel látta meg a napvilágot. Jos "The Boss" Verstappen eredetileg Johannes Franciscus, az őt mentoráló Huub Rothengatter pedig a Hubertus névre "hallgat".  A Forma-1-ben túl nagy nyomot nem, de az ABBA-dobok bőrén annál többet hagyó Slim pedig Carl Edward Tom(my) Borguddként szerepel eredetileg.
És mennyire érdekesen hangzik az, hogy Andreas Nikolaus Lauda vagy Gianclaudio (Clay) Giuseppe Regazzoni

Forrás: motorsportretro.com

 

 

Játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha a két keresztnevű pilóták nem azt választják, amelyikkel megszoktuk őket, hanem a másikat. Hogy hangzik a Franco Capelli, Paul Herbert, Marshall Coulthard, Gonçalves Barrichello, Lars Heidfeld, David Scheckter, Gabriele (ez Mario) Andretti, Bengt Peterson, Bernard Ickx, Gabriele Patrese, Salvati Alboreto, Alan Webber, Leslie McLaren vagy Johannes Kovalainen?

 

 Korábban nemesemberek (illetve fiaik) is versenyeztek a királykategóriában, tessék elképzelni a köztük úttörőnek számító Sziám hercegét,
Birabongse Bhanutej Bhanubandh-ot, akit csak Prince Birának hívtak, a holland Jonkheer Gijsbert (Gijs) Van Lennepet, vagy Adam Opel autógyáros ükunokáját, Frederick (Rikky) Von Opelt.  

A két legjobbat a végére hagytam, hiszen 1986-ban Ayrton Senna csapattársa a Lotusnál nem más volt, mint Johnny Dumfries skót gróf, akinek rangját megillető teljes megszólítása John Colum Crichton-Stuart, 7th Marquess of Bute lett volna!

Mindez viszont semmi ahhoz képest, aki most következik, az én személyes kedvencem, Frank Williams utolsó versenyzője a nagy felemelkedés előtt: a belga Patrick Néve. A nagymúltú arisztokrata családba született Patrick teljes neve, és most kapaszkodjunk: Patrick Marie Ghislain Pierre Simon Stanislas (még csak a keresztneveknél járunk) Néve de Mévergnies! Amire ezt a nevet Murray Walker végigmondja, Mario Andretti két körrekordot fut a Lotus-szal.

Forrás: ayrtonsennavive.blogspot.com

 

Forrás: williamsf1drivers.com

 

A végére desszertként az egyik legszórakoztatóbb véletlent hagytam: A 2008-as Toro Rossót két Seb erősítette, a német Sebastian Vettel és a francia Sébastien Bourdais. A csapattagok kreatívak voltak, a párost a "Der Seb" és "Le Seb" becenevekkel különböztették meg. Egy évre rá Vettel elment, a helyére pedig Sébastien Buemi érkezett. A beceneves módszer elbukni látszott, és itt jön a gyöngyszem: ha elkérik a két pilóta okmányait, hogy majd a középső neveket használják, a két iratban ez állt volna: Sébastien Olivier Bourdais és Sébastien Olivier Buemi! Még jó, hogy nyáron jött Jaime Víctor Alguersuari Escudero és az élet máris könnyebb lett.

 

Forrás: focus.de

 (a poszt eredetileg a régi blogomról származik)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rascasse-f1.blog.hu/api/trackback/id/tr997574802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MRNN_F1 · http://f1vitriol.blog.hu/ 2015.07.04. 14:35:17

Csak most fedeztem fel, hogy importáltad :D
süti beállítások módosítása